Fotografický film

Fotografický film je pás nebo fólie z průhledného plastu filmový základ potažený na jedné straně želatina emulze obsahuje mikroskopicky malé světlo – citlivý halogenidu stříbra krystaly. Velikosti a další vlastnosti krystalů určit citlivost, kontrast a rozlišení filmu .

Emulze se postupně tmavnout , pokud byla ponechána , aby světlo , ale proces je příliš pomalý a neúplné být jakékoliv praktické využití . Místo toho ,velmi krátká expozice obrazu vytvořeného objektivem kamery se používá k výrobě jen velmi nepatrné chemické změny , proporcionální k množství světla absorbovaného každou krystalu . To vytváří neviditelný latentní obraz v emulzi , která může být chemicky vyvinutého na viditelné fotografii .

Kromě viditelného světla , všechny filmy jsou citlivé na rentgenové záření a vysokoenergetických částic . Většina z nich je alespoň trochu citlivá na neviditelným ultrafialovým (UV) světlem . Některé účelové filmy jsou citlivé na infračervené (IR) oblasti spektra .

V černo- bílém fotografickém filmu je obvykle jedna vrstva stříbrných solí . Při rozvoji vystavená zrna , stříbrné soli jsou přeměněny na kovové stříbro , který blokuje rozsvítí a objeví se jako černá část filmu negativ … tisk fotografie Praha, velkoformátový tisk, velkoformátovy tisk fotografií,

Barevný film má nejméně tři citlivé vrstvy . Barviva , která se adsorbují na povrchu stříbrných solí , aby se krystaly citlivé na různé barvy . Typicky modrý – citlivá vrstva je nahoře , následovaný zelené a červené vrstvy . Během vývoje , exponované stříbrné soli jsou přeměněny na kovové stříbro , stejně jako s černo- bílý film.

Ale v barevném filmu se vedlejší produkty vývojového reakce současně v kombinaci s chemikáliemi známými jako barevné spojek , které jsou obsaženy buď v samotném filmu nebo v developerské řešení pro vytvoření barevné barviva. Vzhledem k tomu, že vedlejší produkty vznikají v přímé úměře k množství expozice a rozvoje, barviva mraky tvořily také v poměru k expozici a vývoje. Po vývoji ,stříbro je převést zpět na stříbrné soli v bělicím stupni . To je možné z filmu v opravě kroku . Upevňovací zanechává pouze vytvořených barviv , které v sobě spojují k vytvoření barevné viditelný obraz .

Moderní barevné filmy , jako Kodacolor II , mají až 12 emulzních vrstev, se směrem nahoru na 20 různých chemických látek v každé vrstvě .

Kvůli film fotografie dlouhé historii rozšířeného užívání , tam je nyní asi bilion obrázky na fotografický film nebo fotografický papír ve světě, stačí pokrýt plochu zhruba 10.000 km2 (4000 mílí čtverečných) , asi polovina velikosti Walesu.
Brzy fotografování ve formě daguerreotypes nepoužíval filmu vůbec . Na světlo citlivé na chemické látky byly vytvořeny na povrchu postříbřené měděného plechu . Alternativní způsob Kalotypie vyrábí papírové negativy . Začátek v roce 1850 , tenké skleněné desky potažené fotografickou emulzí se stala standardem médium . Ačkoli křehké a těžké ,sklem používaným ke fotografických desek byl lepší optickou kvalitu , než prvních průhledných plastů a byl zpočátku levnější. Desky pokračoval být používán dlouho po zavedení filmu , a jsou stále vyráběny pro vědecké účely… velkoformátovy tisk fotografií Praha , tisk fotografií Prahatisk na plátnofotografie na plátněfotografie na plátně,

Hurter a Driffield začal průkopnickou práci na světelné citlivosti fotografických emulzí v roce 1876 ve své práci umožnila první kvantitativní míru rychlosti filmu být vymyšlen.

První flexibilní fotografický svitkový film byl uveden na trh George Eastman v roce 1885 , ale původní “ film“ byl vlastně povlak na papírové podložce . V rámci zpracování obrazu, které byly odstraněny z vrstvy papíru a přenesena do vytvrzené podporu želatiny . První průhledný plast svitkový film následoval v roce 1889 byl vyroben z vysoce hořlavé nitrocelulózy ( “ celuloid “ ) , se obvykle nazývá “ dusičnan film“ .

I když acetát celulózy nebo „bezpečnostní fólie “ byl představen Kodak v roce 1908, na první pohled to našlo jen několik speciálních aplikací, jako alternativu k nebezpečným filmu dusičnanu , který měl výhody, které výrazně tužší , mírně transparentní , a levnější . Přechod nebyl dokončen pro X -ray filmů až do roku 1933 , a přestože bezpečnost Film byl vždy použit pro 16mm a 8mm domácí videa, dusičnan filmu zůstal standardní divadelních filmů 35 mm tak, aby byla nakonec ukončena v roce 1951 .

Napsat komentář