Co znamená motion blur?

Motion blur je zřejmé pruhování rychle se pohybujících objektů za statického snímku nebo sekvence snímků , jako je film nebo animaci . To má za následek , když bude obraz zaznamenán změny během nahrávání jednoho snímku , a to buď v důsledku rychlého pohybu nebo dlouhé expozice . Více zde.
Když kamera vytváří obraz , že obraz nepředstavuje jediný okamžik času . Vzhledem k technologickým omezením nebo uměleckých požadavků , může se obraz reprezentovat scénu po určitou dobu . Nejčastěji se tento čas expozice je natolik krátké, že obraz snímaný kamerou se objeví zachytit okamžitý moment , ale to není vždy tak , a rychle se pohybující objekt nebo delší doba expozice může způsobit rozmazání artefaktů , které tvoří tento zjevný . Jako objekty ve scéně pohybu ,obraz této scény musí představovat integraci všech pozic těchto objektů , stejně jako stanovisko fotoaparátu , po dobu expozice stanovenou rychlostí závěrky . V tomto obraze se každý objekt pohybující se vzhledem k fotoaparátu rozmazané nebo rozmazaný ve směru relativního pohybu . Toto může dojít k rozmazání na objekt, který se pohybuje , nebo na statickém pozadí , pokud je fotoaparát v pohybu . Ve snímku filmu nebo televizní , to vypadá přirozené, protože lidské oko se chová v podstatě stejným způsobem . Více zde.
Vzhledem k tomu,účinek je způsoben relativním pohybem mezi fotoaparátem a objekty a scény , mohou být motion blur zabránit posouvání kamery sledovat ty pohybující se objekty . V tomto případě , a to i s dlouhými expozičními časy , objekty se jeví jako ostřejší a rozmazání pozadí . Více zde.
Ve 2D počítačové grafiky , motion blur je umělecký filtr, který převádí digitální obraz rastrového obrázku , aby bylo možné simulovat účinek . Mnoho grafických softwarových produktů ( např. Adobe Photoshop nebo GIMP ) nabízejí jednoduché motion blur filtry . Nicméně , pro pokročilé motion blur filtrování , včetně křivek nebo nastavení rychlosti nerovnoměrné , specializované softwarové produkty jsou nezbytné .
V televizních sportů , kde konvenční kamery vystavují fotografie 25 nebo 30 krát za sekundu , motion blur může být nepohodlné , protože zastírá přesné polohy projektilu nebo sportovci ve zpomaleném filmu . Z tohoto důvodu je speciální kamery jsou často používány , který eliminuje pohyb rozmazání tím, že rychlé expozic v řádu 1/1000 sekundy , a potom přenos je v průběhu další 1/25 nebo 1/30 sekundy . I když to dává ostřejší zpomalenou replaye to může vypadat divně na normální rychlosti , protože oko očekává pohybu rozmazání a ne .
Naopak navíc motion blur může nevyhnutelně dojít na displejích , když to není žádoucí . K tomu dochází u některých grafických displejů (zejména LCD ) , který vykazuje rozmazání při rychlém pohybu . To může vést k větší vnímané pohybu rozmazání nad rámec již existující motion blur na video materiálu . Viz zobrazení motion blur . Více rámy Barth.
Některé videohry hráči tvrdí, že umělé motion blur způsobuje bolesti hlavy . V některých hrách , je doporučeno vypnout motion blur a používat vysokou obnovovací frekvenci obrazovky a hraní s vysokým počtem snímků za sekundu , že způsob, jak se stává přirozenější určit objekty na obrazovce ( užitečné, když máte na ně reagovat v malých časových oken ) . Někteří Hráči tvrdí, že motion blur by měla přijít přirozeně z očí , a obrazovky by nemělo být nutné simulovat tento efekt . Více zde.

Napsat komentář