Camera Lucida

Lucida Fotoaparát je optické zařízení používané jako pomůcka kresba umělců.

Lucida fotoaparát provádí optický překrytí předmětu je zobrazeno na povrchu , na kterém je umělec kreslení . Umělec vidí i scénu a kreslicí plochu současně , jako v fotografické dvojité expozice . To umožňuje, aby umělec kopírovat klíčové body scény na kreslící plochu , a tím napomáhá přesné vykreslování pohledu .

Fotoaparát lucida byl patentován v roce 1807 William Hyde Wollaston . Základní optika byly popsány 200 roků dříve Johannes Kepler v jeho Dioptrice ( 1611 ), ale není tam žádný důkaz , že ani jeho současníci budoval pracovní kamera lucida . V 19. století , Keplerova popis se zcela upadla do zapomnění , tak nárok Wollaston nikdy zpochybněna . Termín „kamera lucida “ ( latinsky “ light room“ , na rozdíl od camera obscura „dark room“ ) je Wollaston je. (viz Edmund Hoppe , Geschichte der Optik , Lipsko 1926 ) Více tisk fotek.

Zatímco na svatební cestě v Itálii v roce 1833 ,fotografické průkopník William Fox Talbot použil lucida kamery jako skicování pomoc . On později zaznamenal , že to byl na hřišti se svými vyplývající úsilí, které ho povzbudil hledat prostředky k “ způsobit, že tyto přirozené snímky, které chcete otisknout sebe trvale “ .

V roce 2001 , umělec David Hockney kniha Secret Znalosti: znovuobjevení ztracené techniky starých mistrů se setkal s kontroverzí . Jeho argument , známý jako Hockney – Falco práce , je to pozoruhodný přechod ve stylu pro větší přesnost a realistické , k nimž došlo po desetiletí 1420s lze připsat objev umělců na schopnosti optických projekčních přístrojů , zejména uspořádání použití konkávní zrcadlo promítat skutečné obrazy . Jejich důkaz je z velké části založena na charakteristikách obrazy největších umělců pozdějších staletích , jako Ingres , Van Eyck , a Caravaggio. Více tisk fotek v Praze.

Lucida Fotoaparát je ještě dnes k dispozici prostřednictvím art- dodavatelských kanálů , ale není známo, nebo široce použitý.
Název „kamera lucida “ ( latina pro “ lehkou komory „), je zjevně určen k vyvolání mnohem starší podpory kreslení , camera obscura ( latina pro “ temné komory “ ) . Neexistuje žádná optická podobnost mezi zařízeními . Lucida Fotoaparát jelehký, přenosný přístroj, který nevyžaduje zvláštní světelné podmínky . Žádný obraz se promítá do lucida kamery. Více Papír pro tisk fotek.

V nejjednodušší formě lucida kamery ,umělec se dívá dolů na kreslící plochu přes polovina – postříbřené zrcadlo nakloněné pod úhlem 45 stupňů. To zkombinuje přímý výhled na kreslící plochu pod , a odráží pohled na scénu ve vodorovné poloze v přední části umělce. Tato konstrukce vytváří převrácený obraz, který je pravolevé obrácen, když se obrátil na správnou stranou nahoru.

Také světlo je ztracen v nedokonalém odrazu. Wollaston design používal hranolu se čtyřmi optickými plochami pro výrobu dvou po sobě následujících úvah (viz obrázek) , tak produkovat obraz, který není převrácený nebo stranově převrácený. Úhly ABC a ADC jsou 67,5 ° C a BCD je 135 ° . Z toho důvodu , že odrazy dojít prostřednictvím úplného vnitřního odrazu , tak velmi málo světla je ztracena . Není možné vidět rovnou prizmatem , takže je nutné , aby se na samém okraji vidět papír . Přístroj se často obsahuje slabou negativní čočky , vytváří virtuální obraz scény přibližně ve stejné vzdálenosti jako kreslící plochu tak, aby oba lze zobrazit v dobrém zaměření současně. Více papíry solution.

Je-li bílý papír používá s lucida kamery ,překrytí papíru se scénou, má tendenci vymýt scénu , takže je obtížné zobrazit. Při práci s lucida kamery , je často výhodné použít černý papír a nakreslete bílou tužkou. Více fotopapíry.

Fotoaparát lucida , že komerční komplexní (“ vzorek „) uspořádání umělci používali od počátku roku 1950 do konce roku 1980 běžně známý jako “ Lucigraph “ , který se používá čočky umístěné na plošině , kde byla umístěna původní referenční materiál ( jako na fotografii ) . Měchové uspořádání a dva kliky dovoleno umělce rozšířit nebo zmenšit velikost obrazu. Umělec mohl zesílit a vložte svou hlavu pod stínu baldachýnem vidět obraz . Snímek byl promítán vzhůru na skleněné desky rovnoběžně s podlahou , kde se umělec mohl umístit průsvitný list bílého rozvržení dokumentu , na který se nakreslit obrázek nebo Comp.

Výraz “ vzorek “ je také používán zaměnitelně jakozkratka pro “ kompozice “ nebo “ kompozitní “ uspořádání . Tento stroj za předpokladu, že umělec prostředek rychle a přesně ilustruje tím, že zaměstná proměnné dimenzování schopnosti zařízení , a pro montaging skici fotografií a různých vizuálních prvků do kompozice . Většina programů pro úpravu stávající počítač fotografie poskytnout stejnou funkcionalitu jako fyzické “ camera lucida “ zařízení , které je činí zastaralý ve všech , ale individuální použití.

Napsat komentář