Vícenásobné expozice

Ve fotografii a kinematografii ,vícenásobná expozice je překrytí dvou nebo více expozicemi k vytvoření jednoho snímku , a poklepejte expozice má odpovídající význam ve vztahu k dvěma obrazy. Hodnoty expozice může nebo nemusí být navzájem identické .
Obvykle , kamery mají citlivost na světlo , který je funkcí času . Například , jeden sekundová expozice je expozice , ve kterém je obraz kamery je stejně citlivý na světlo v průběhu doby expozice jednu sekundu. Kritériem pro určení , že něco je dvojitá expozice je, že citlivost jde nahoru a pak zase dolů . Nejjednodušším příkladem vícenásobné expozici je dvojí expozici bez blesku , tedy dva dílčí expozice jsou vyrobeny a pak sloučeny do jednoho kompletního expozice. Některé jednotlivé expozice , jako je “ blesk a rozmazání “ použít kombinaci elektronického blesku a okolní expozice. Tento efekt lze aproximovat pomocí delta opatřením Diracově ( flash) a konstantní konečné obdélníkového okna , v kombinaci . Například okno citlivost obsahující Dirac hřeben v kombinaci s obdélníkovým impuls , je považován za vícenásobné expozice , i když citlivost nikdy jde k nule v průběhu expozice . Více zde.
n fotografii a film , vícenásobné expozice je technika , ve které je spoušť fotoaparátu otevřeno více než jednou vystavit filmové vícekrát , obvykle na různé obrázky . Výsledný obraz obsahuje následné image / s překrývá originál. Tato technika se někdy používá jako umělecké vizuální účinek a mohou být použity k vytvoření přízračné obrazy nebo přidávat osob a objektů do scény , které původně nebyly tam . To je často používán v fotografických falešné zprávy . Více zde.

To je považováno za nejjednodušší Mít ruční vinutí fotoaparát pro dvojité expozice. Na automatických navíjecích kamer , jakmile je snímek pořízen film je obvykle navinuta na další snímek . Některé pokročilejší automatické navíjení fotoaparáty mají možnost vícenásobné expozice , ale to musí být nastavena před provedením každé expozice. Ruční navíjení kamery s mnohočetnými expozice lze nastavit na dvojité vystavit po provedení první expozici . Více zde.

Vzhledem k tomu, fotografování vícenásobné expozice odhalí stejném snímku několikrát , záporná korekce expozice musí být nejprve nastaveny , aby nedošlo k přeexponování. Například , aby se odkryla rám dvakrát správnou expozici ,-1 kompenzace EV , musí být provedena , a -2 EV pro odhalení čtyřikrát . To nemusí být nutné při fotografování osvětlený objekt na dvě (nebo více ) různých poloh proti dokonale tmavém pozadí prostor pozadí bude v podstatě neexponované . Více zde.

Střední až nízké hladiny osvětlení je ideální pro dvojité expozice. Stativ nemusí být nutné, pokud kombinování různých scén v jednom záběru . Za určitých podmínek , například záznam celého průběhu zatmění v několika expozicích ,stabilní stativ je zásadní.

Více než dvě expozice lze kombinovat , s péčí , aby přeexponovat film . Více zde.
Digitální technologie umožňuje snímky se překrývají přes sebe pomocí software foto editor , jako je například Adobe Photoshop nebo GIMP. Ty umožňují krytí snímků má být změněn, a obraz bude překrývat jiný . Také můžete nastavit vrstvy do režimu , který „dodává “ barvy dohromady , spíše než aby se barvy buď snímku světle a průsvitné množit. Mnoho digitálních SLR fotoaparáty umožňují vícenásobné expozice se provádí na stejném snímku ve fotoaparátu bez nutnosti jakéhokoli externího software.

Napsat komentář