Výtvarného umění fotografie

Výtvarného umění fotografie je fotografie vytvořená v souladu s vizí umělce jako fotograf. Fotografování výtvarného umění je v rozporu s reprezentační fotografie, jako fotožurnalistiky , který poskytuje dokumentární vizuální zohlednění specifických témat a událostí. Doslova re – prezentující objektivní skutečnosti spíše než subjektivní záměr fotografa a fotografování reklamy , primární zaměření , které je propagovat výrobky či služby prodej médií. Více zde.

Jeden historik fotografie tvrdil, že „nejdříve exponent “ výtvarného umění “ nebo kompozitní fotografie se John Edwin Mayall , “ který vystavoval daguerrotypie ilustrující Modlitba Páně v roce 1851 „. Úspěšné pokusy dělat fotografování výtvarného umění lze vysledovat do viktoriánské éry praktici. Jako Julia Margaret Cameron , Charles Lutwidge Dodgson , a Oscar Gustave Rejlander a další. Ve USF Holland Day , Alfred Stieglitz a Edward Steichen byli nápomocni při vytváření photography výtvarného umění , a Steiglitz byl obzvláště pozoruhodný v zavádění do muzejních sbírek . Více zde.

Alfred Stieglitz

Ve Velké Británii v poslední době v roce 1960, fotografie byla opravdu uznána jako výtvarného umění . Řekl Dr. Jouhar , když tvořil fotografická výtvarného umění asociace v té době – . . “ Na chvíli fotografování není obecně uznávána jako něco víc než jen řemeslo v USA. Fotografování bylo otevřeně akceptovány jako výtvarného umění v některých oficiálních čtvrtletí se je uveden v galeriích a výstavách jako umění . Tam není odpovídající uznání v této zemi. London Salon zobrazuje obrazové fotografii , ale to je obecně chápána jako umění . Ať užpráce ukazuje, estetických kvalit je nebo není označen “ Obrazová fotografie který “ je velmi nejednoznačný pojem sám fotograf musí mít důvěru v jeho práci a v jeho důstojnosti a estetickou hodnotu , nutit uznání jako umění spíše než řemeslo.

Až do konce 1970 několik žánrů převažovaly , jako je například , akty , portréty , přírodní krajiny ( ilustrovaný Ansel Adams ) . Průlom “ hvězdy “ umělci v roce 1970 a 80. let , jako je Sally Mann , Roberta Mapplethorpa , a Cindy Sherman , těžce stále spoléhala na takové žánry , i když je vidět novýma očima . Ostatní zkoumala snímek estetický přístup .
Americká organizace , jako například Aperture nadace a muzea moderního umění , udělal hodně , aby se fotografování v popředí výtvarného umění . Více zde.
Ačkoli fotografování výtvarného umění se mohou překrývat s mnoha jinými žánry fotografie , překrytí s módní fotografie a fotožurnalistiky si zaslouží zvláštní pozornost .

Edward Steichen

V roce 1996 bylo konstatováno, že došlo k “ poslední stírání hranic mezi komerční ilustrativní fotografie a fotografování výtvarného umění , “ a to zejména v oblasti módy . Důkaz pro překrývání fotografování výtvarného umění a módní fotografie zahrnuje přednášky , výstavy , veletrhy , jako je Art Basel Miami Beach ,  a knih . Více zde.
Fotožurnalistiky a fotografování výtvarného umění se překrývá s počátkem v “ pozdní 1960 a 1970 , kdy … zprávy fotografové navázal kontakty s uměleckou fotografií a malbou “ . V roce 1974 Mezinárodní centrum fotografie otevřel , s důrazem na obojí “ humanitární fotožurnalistiky “ a “ umělecké fotografie “ . v roce 1987 , “ obrázky. Které byly pořízeny na úkolech pro časopisy a noviny se pravidelně znovu – v rámech – na stěnách muzeí a galerií “ .  Více zde.

Do poloviny roku 1950 bylo všeobecně považováno za vulgární a domýšlivý , aby rám na fotografii pro výstavní galerie . Tiskne se obvykle jednoduše vložit do laťovky, nebo z překližky , stejně bílý rámeček v temné komoře a pak připnul na rozích na palubu polic . Vytiskne se tak ukázaly , bez skleněných odrazů je zatemňovat . Steichena slavný Family of Man výstavy byla bez rámu , obrázky vložené do desek .

Dokonce jak pozdní jak 1966 Bill Brandt MoMA přehlídka byla bez rámu , s jednoduchými výtisků vkládaných do tenké překližky . Od poloviny roku 1950 do asi 2000 většina galerie výstavy měl výtisků za sklem . Od asi 2000 tam bylznatelný posun směrem opět ukazuje současné galerie tisků na desky a bez skla . Kromě toho se v průběhu dvacátého století , tam bylpatrný nárůst velikosti tisků .

Napsat komentář