Fotografování přírody

Fotografování přírody se vztahuje na širokou škálu fotografie pořízená venku a věnoval zobrazování přírodních prvků , jako jsou krajiny , volně žijících živočichů, inkousty do tiskárny, rostlin a detailní záběry přírodních scén a textur . Fotografování přírody tendenci klást větší důraz na estetickou hodnotu fotografii než ostatní fotografických žánrů , jako reportážní a dokumentární fotografii.

Příroda fotografie jsou publikovány ve vědecké , cestování a kulturních časopisů , jako jsou National Geographic Magazine. National Wildlife Magazine a Audubon Magazine či jiných konkrétnějších časopisů , jako je venkovní fotografa a přírody nejlepší fotografie . Dobře známé fotografové přírody patří Frans Lanting , Galen Rowell , Eliot Porter a Art Wolfe … tisk fotek, tisk fotek na platno, tisk fotek praha, tisk fotografie, tisk fotografie praha, tisk fotografií­, tisk fotografií­ na plátno,

Zvířata

Vyfoť se věnuje zachycení zvířat v jejich přirozeném prostředí . Zvířata jsou často fotografoval v akci , jako je jíst , bojovat , nebo za letu , . Alternativně , další statické portréty mohou být použity k zobrazení detail zvířete nebo pro znázornění ve své prostředí .. V zajetí nebo řízené zvířata jsou často fotografoval místo pravých volně žijící exempláře . Je diskutabilní , zda to představuje skutečnou fotografování přírody .
Techniky fotografování přírody se značně liší od těch, které používají v krajinářské fotografii.

Například, ve fotografování přírody široké otvory slouží k dosažení vyšší rychlost závěrky, zmrazení pohybu fotografovaného objektu a rozmazání pozadí , zatímco krajina fotografové preferují malé otvory . Wildlife je také obvykle střílel s dlouhými teleobjektivy z velké vzdálenosti ,použití takových teleobjektivů často vyžaduje použití stativu (oddelší objektiv , tím těžší je se držet v rukou ). Mnoho volně žijících živočichů fotografové používají žaluzie nebo maskovat … tisk fotografií­ prahatisk fotografií­ v prazetisk na plátnofotografie na plátno,

Makro fotografie článek vysvětluje, close-up fotografii obecně, ale je to také druh fotografování přírody. Zatímco běžné makro předměty – včely , vážky , a tak dále – by mohl být popsán jako volně žijících živočichů , jejich svět také dělá pro dobrou fotografii .
Mnozí fotografové pořizovat snímky z textury v kámen, stromové kůry, listů , nebo některou z dalších malých scén . Mnohé z těchto obrazů jsou abstraktní . Drobné rostliny a houby jsou také populární předměty . Close – up fotografování přírody není vždy nutné skutečný makro objektiv , ale tady scény jsou natolik malé , že jsou obecně považovány za odlišné od běžných krajiny .

Barevné obrázky

Barevné obrázky nejsou požadavek fotografování přírody . Ansel Adams je známý pro své černobílé vyobrazení přírody , zatímco Galen Rowell chválil Fujifilm Velvia. Film pro své světlé , syté barvy , s dotazem : „Kdo chce, aby se nudné obrázky, které bude trvat sto let ?“ Oba muži rozlišovat mezi fotografování jako expresivní umělecké formy a senzitometrie, přesné reprodukce není nutné .

Počet etické otázky a debat obklopují tvorbu fotografování přírody . Běžné problémy zahrnují potenciál stresu nebo poškození na volně žijící živočichy, potenciál fotografů. Překročení zpracovatelských a ničit přírodní oblastípoužití herních farem , a pravdivosti a manipulace ve fotografii .

Napsat komentář