Módní fotografie

Módní fotografie je žánr fotografování věnuje zobrazování oblečení a jiné módní doplňky . Módní fotografie je nejčastěji prováděna za reklamu nebo módní časopisy , jako je Vogue , rámování obrazů, Vanity Fair nebo Elle . V průběhu doby , módní fotografie vyvinula vlastní estetiku , ve kterém se oblečení a módy se zvýšenou přítomností exotických místech nebo příslušenství .

Módní fotografie existuje již od prvních dnů po fotografování . V roce 1856 , Adolphe Braun publikoval knihu obsahující 288 fotografií z Virginie Oldoini , hraběnka di Castiglione , toskánské šlechtičny na dvoře Napoleona III . Fotografie zachycují ji v oficiálním soudním oděvu , dělat jiprvní modelka … velkoformatový tisk, velkoformatový tisk Prahakvalitní tisk, piezografie, velkoplošný tisk fotekvelkoformatový tisk fotograií,

V prvním desetiletí 20. století , pokroky v polotónů povoleno tisku módních fotografií , které mají být vystupoval v časopisech . Módní fotografie dělal jeho první vzhled ve francouzských časopisech , jako je La režimu practique . V roce 1909 Condé Nast převzal časopisu Vogue , a také přispěl k počátkům módní fotografie . V roce 1911 , fotograf Edward Steichen se “ odvážil “ Lucien Vogel , vydavatel Jardin des režimů a La Gazette du Bon Ton , podporovat módy jako Výtvarné umění podle využití fotografie .

vzhled

Steichen pak fotil šatů navržených podle Couturier Paul Poiret . Tyto fotografie byly zveřejněny v dubnu 1911 vydání časopisu Art et Decoration .  podle Jesse Alexander , to je “ … nyní považován zavůbec první moderní módní fotografie střílet . To znamená, že fotografování oděvy takovým způsobem , jak zprostředkovat smysl jejich fyzické kvality , stejně jako jejich formální vzhled , na rozdíl od jednoduše znázorňuje objekt „.

Vogue byl následován jeho soupeř , Harper Bazaar , a obě společnosti jsou lídry v oblasti módní fotografie během 1920 a 1930 . Fotografové dům , jako Edward Steichen , George Hoyningen – Huene , Horst P. Horst a Cecil Beaton proměnil žánr na vynikající umělecké formě .

V polovině 1930 jako druhá světová válka oslovených , se pozornost přesunula do Spojených států , kde Vogue a Harper je pokračování své staré soupeření . V roce 1936 , Martin Munkacsi udělal první fotografie modelů ve sportovních pózách na pláži . Pod uměleckým vedením Alexeje Brodovitch , Harper je bazar rychle představil tento nový styl do svého časopisu .

Fotografové dům , jako Irving Penn , Martin Munkacsi , Richard Avedon , a Louise Dahl – Wolfe by utvářet vzhled módní fotografie pro následující desetiletí . Richard Avedon revoluci fotografování módy – a znovu definovat roli módního fotografa. V období po druhé světové válce se svými nápaditými obrazy moderní ženy … velkoformatový tisk Prahatisk na plátnotisk grafiktisk grafikyfoto tisktisk portfoliatisk fotografiefotografie tisk,
V poválečném Londýně , John French propagoval novou formu módní fotografii , vhodný pro reprodukci novin, zahrnující přirozené světlo a nízký kontrast .

Still Life

Still Life Móda jedruh módní fotografie věnovaná fotografování oblečení bez modelů . Still Life Móda se staladůležitou součástí marketingu a e – commerce strategie všech módní maloobchodníků. Se studií věnovaných výrobě tohoto konkrétního photography značky , které tvoří značnou část Velké Británie a po celém světě fotografování podniků .

Existuje mnoho kategorií Still Life módy , nejvíce obyčejné bytí “ Byty „, kde je oděv pouze výstřel ze shora , a „neviditelné Figuríny „. Kde je oděv střílel na figuríně , pak zadní část krku je vložen pomocí Photoshopu , a dodal, umělé stíny . Oba jsou vhodné pro různé typy položek , v závislosti na stylu a značky . Existuje mnoho studií , které poskytují tento druh záběru .

Napsat komentář