Magnum Photos

Magnum Photos je mezinárodní fotografická družstevní vlastnictví svých fotografem členy , s kancelářemi se nachází v New Yorku , Paříži, Londýně a Tokiu . Podle spoluzakladatele Henri Cartier – Bresson , “ Magnum je komunita myšlení ,sdílené lidské kvality , prodej hotových rámů, zvědavost o tom, co se děje ve světě , respekt za to, co se děje a touhu , aby to přepis vizuálně . “ Více zde.

fotografové

Robert Capa , David “ Chim “ Seymour , Henri Cartier – Bresson , George Rodger a William Vandivert ( všech pět z nich fotografové ) , Rita Vandivert a Maria Eisner byli zakládajícími členy Magnum v Paříži v roce 1947 , založený na myšlence Capa je . Seymour , Cartier – Bresson a Rodger byli všichni chybí zasedáním, na kterém byla založena . ( V reakci na dopis , řekl mu, že byl členem , Rodger napsal, že Magnum se zdálo jako dobrý nápad , ale , “ Znělo . příliš blažený , aby to byla pravda , “ když Capa řekl mu to , a “ spíše jsem odmítl celou věc z mé mysli “ [), Rita Vandivert byl první prezident , a vedoucí kanceláře v New Yorku , Maria Eisner . vedoucí kanceláře v Paříži plán byl Rodger pokrýt Africe a na Blízkém východě; Cartier – Bresson pokrýt jižní a východní Asie ; Seymour a William Vandivert pokrýt Evropu a Spojené státy , respektive , a Capa se svobodně následovat svou zvědavost a události . Více zde.
Magnum je jedním z prvních fotografických družstva , vlastnictví a spravovány zcela členy . Zaměstnanci sloužit podpůrnou roli pro fotografy , kteří si zachovávají veškerá autorská práva k jejich vlastní práci . Více zde.

fotografie

Magnum družstvo zahrnula novináře z celého světa , kteří na které se vztahuje mnoho historických událostí 20. století . Archiv družstvo zahrnuje fotografie zobrazující rodinný život , drogy , náboženství , války , chudoba , hlad , zločin , vládu a celebrity . Magnum In Motion je multimediální odnož Magnum Photos a sídlí v New Yorku . Více zde.

Ačkoli to bylo tvrdil, že název “ Magnum “ byl vybrán proto, že zakládající členové vždy vypil láhev šampaňského během prvních schůzek , Russell Miller píše :
Bylo . . . pravděpodobně schváleny přítomných [ na prvním zasedání ] , že Magnum bylapokuta nový název pro takový odvážný nový podnik , a orientační, protože byl velikosti v doslovném latinském překladu , houževnatost v jeho zbraň konotací a oslavy v jeho režimu šampaňského .
V prvních letech Magnum , členství se obvykle dodávají o osobním pozvání Robert Capa . Nicméně , v roce 1955 členství v systému třístupňové byla zřízena , které pokračuje dodnes a je popsána níže . Do roku 1953 tam byl také velký počet nosníků , kteří používají Magnum , ale nebyli členy .

setkání

Fotografy Magnum schází jednou ročně , během posledního víkendu v červnu , v New Yorku , Paříži nebo v Londýně , diskutovat o podnikání družstva . Jeden den setkání je vyhrazeno přezkoumání portfolia potenciálních nových členů a hlasování o přijímání jednotlivců . Schválený žadatel vyzván , aby se stal“ Nominace člena “ Magnum ,kategorie členství , která poskytuje možnost pro členy a jednotlivce poznávat se navzájem , ale neobsahuje žádné závazné závazky na obou stranách . Více zde.

Po dvou letech členství kandidáta, může fotograf představí další portfolio , pokud chtějí žádat o “ přidružené členství “ . Pokud budou úspěšní ,fotograf je vázán pravidly agentury , a má své zázemí a celosvětové zastoupení . Rozdíl mezi přidruženého člena a řádným členem je skutečnost, žepřidružený podnik neníředitelem společnosti a nemá hlasovací práva v podnikové rozhodování . Po dalších dvou letech ,spolupracovník chce být považován za plné členství. Představuje další portfolio prací za úplatu ze strany členů. Poté, co byl zvolen řádným členem ,jedinec je členem Magnum pro život , nebo na tak dlouho, jakfotograf vybere .

Žádný člen fotograf Magnum kdy byl požádán, aby odešel .

Napsat komentář