National Media Museum

National Media Museum ( dříve Národní muzeum fotografie , filmu a televize ) je muzeum v Bradford , West Yorkshire, Anglie a je součástí národního Science Museum Group. Muzeum má sedm podlaží galerie se stálými expozicemi. Se zaměřením na fotografování , televize , vertikální řezací nůž, animace , videogaming , internet a vědeckých principech za světla a barev . To také hostí krátkodobé výstavy a udržuje sbírku 3,5 milionu kusů ve svém výzkumném zařízení . Místo má také tři kina , včetně IMAX obrazovce a hostitelů dvou filmových festivalů každý rok , včetně Mezinárodního filmového festivalu v Bradford . V září 2011 bylo muzeum vyhlášen nejlepším krytý atrakce v hrabství Yorkshire veřejnosti. A to je jeden z nejnavštěvovanějších muzeí v severní Anglii . Více zde.

Muzeum se nachází na místě, co mělo být divadlo v centru města Bradford , kde práce začaly v roce 1960, zůstal nedokončený . V muzeu vznikla jako výsledek jednání mezi Dame Margaret Weston muzea vědy , Londýn a Bradford radní města . Národní muzeum fotografie , filmu a televize , jak to bylo pak nazvané , se otevřel návštěvníkům dne 16. června 1983. Muzeum zahájil britský největší kino obrazovku , IMAX , pět pater vysoké zvukem šestikanálovým, ve stejný den .

50. výročí

Během tohoto období muzeum se specializuje na umění a vědy obrázků a obrazu-výroba od Colin Ford. Jeho první ředitel , věřil, že pochopení toho, jak jsou snímky velmi vedly k posílení myšlenky vyjádřené a záměry a dovedností image- tvůrci. U příležitosti 50. výročí prvního veřejného televizního vysílání , dvě interaktivní televize galerie byla vytvořena v roce 1986. Tyto povoleno návštěvníci provozovat kamer na studio sada s naprogramovaným zvuk a osvětlení. Použijte vidění mixéry , přečtěte si novinku od autocue a zjistit, jak chroma klíčování funguje.

Tyto exponáty přežil rok 2006 , kdy bylo muzeum přejmenováno. V roce 1989 , u příležitosti 150. výročí fotografie ,muzeum zahájila Galerie Kodak , displej z dějin fotografie z jeho vynálezu . Toto bylo následované instalací standardního televizního studia , nejprve použitý TV -am pro mimo vysílání a později Nickelodeon . Tyto ateliéry byly první živé vysílání studia v muzeu . Dnes ,zařízení se používá k výuce studentů ze školy informatiky na University of Bradford. S nimiž muzeum má partnerství pro bakalářského a bakalářských kurzů v médiích a televizi. V roce 1994 ,TV Heaven galerie byla zahájena , zpřístupňování sbírku muzea televizních programů, z nichž většina nejsou k dispozici jinde .

Zatímco pokračuje spustit Pictureville Cinema a výstavy v dočasné místo na druhé straně města ,muzeum zavřeno. Jeho hlavní místo dne 31. srpna 1997 , aby na 19 měsíců , 16.000.000 libra sanace dělat muzeum 25 procent větší . Kino IMAX byl také vyvinut pro zobrazení 3D filmy . Nové muzeum bylo otevřeno 16. června 1999 Pierce Brosnan.

Dne 1. prosince 2006 bylo muzeum přejmenovánoNational Media Museum , zároveň otevírá dva nové 3000000 libra interaktivních galerií : Zkušenosti TV a TV nebe, určené k minulosti , přítomnosti a budoucnosti televize . Štoly zobrazení obou vědecké exponáty , jako jsou John Logie Bairdově původního přístroje a televizní jepice jako Wallace a Gromit a Play School hračky .

Život online

V roce 2009 muzeum spolupracuje jiné subjekty z Bradford okres v úspěšné snaze stát se jako první na světě UNESCO ( Organizace spojených národů pro výchovu , vědu a kulturu ) City filmu. Více zde.
Velká úprava foyeru byl odhalen v únoru 2010 , včetně zbrusu nové hry Lounge , nové galerie výkresu na národní Videogame archivu zřízeného v roce 2008 ve spolupráci s Nottingham Trent University . To bylo původně zamýšlel být dočasné, ale jeden z pěti návštěvníci hry. Lounge ji jmenoval jako svou oblíbenou část muzea a jako výsledek trvalejšího verze Lounge “ byla založena v jiné části filmu .

V březnu 2012 muzeum otevřelo Život online “ , svět je první galerii věnovanou zkoumání sociální , technologické a kulturní dopad na internetu . “ Součástí galerie je i stálá výstava ve foyer a druhý měnící dočasné výstavy na úrovni 7 . Je internet znáte pod hrozbou ? -Zkoumání open source povaze internetu a současných hrozeb pro neutralitě sítí a pokračování open source kultury .
Sbírka muzea obsahuje 3,5 milionu položek historické , kulturní a sociální hodnoty , včetně prvního fotografického negativu , nejbližší televizní záběry , na světě je první pohyblivé obrázky ( Louis Le Prince v 1888 filmech Roundhay Garden Scene a Leeds mostu ) . Obsahuje také originální hračky ze série BBC školka -první program na BBC2 . Sbírky jsou přístupné veřejnosti prostřednictvím svého studijního střediska Insight . Sbírka Královské fotografické společnosti byl převeden do muzea jménem národa v roce 2003 . Více zde.

Pictureville Kino

Muzeum zahrnuje první trvalé UK instalaci IMAX kina ( s druhým otvorem obrazovky ve Velké Británii o 15 let později ) . Byl otevřen v roce 1983 jako součást filmového festivalu v Bradford s projektorem viditelné z tmavé stánku ve 4. patře , tato obrazovka běží IMAX prezentace sedm dní v týdnu , včetně IMAX tisků Apollo 13 , The Lion King , Harry Potter a pohár oheň a Batman Begins . V roce 1999 , IMAX upgrade systému a začal uvolňovat 3D IMAX prezentace . V červnu 2010 bylo oznámeno, ženadace Ray a Diana Harryhausen dohodli uložit animátor v kompletní kolekci některých 20.000 kusů s Národním Media muzea .

Muzeum také obsahuje Pictureville Kino – otevřen v roce 1992 a popsal David Puttnam jako “ nejlepšího filmu v Británii “ , Pictureville kino promítá vše od 70 mm na video , z Hollywoodu do Bollywoodu , z silents digitálního zvuku , s certifikací v prezentaci , včetně THX zvukem a obrazem a systémem Dolby EX . Tento film je jeden z jen tří veřejných kin ve světě trvale vybaveny pro ukázání puvodního 3 -lamela 35 mm cinerama výtisků. V roce 2008 ,film prezentoval pouze skutečné zaznamenané veřejné promítání Dannyho Boylea z roku 2002 filmu Alien milostný trojúhelník .

Post navigation

Napsat komentář