Bauhaus

Bauhaus Škola byla založena Walter Gropius ve Výmaru . V zášti jeho jména , a skutečnost, že jeho zakladatel bylarchitekt ,Bauhaus neměl architektury oddělení během prvních let své existence. Přesto, že byl založen s myšlenkou vytvořit „totální “ umělecké dílo, v níž jsou všechny umění , včetně architektury , nakonec se spojila. Stylu Bauhaus se stal jedním z nejvlivnějších proudů v modernistické architektury a moderního designu, tisk fotografií. Bauhaus měl hluboký vliv na následný vývoj v umění , architektuře , designu , interiérového designu , průmyslového designu a typografie .

Škola existuje ve třech německých městech : Weimar 1919-1925 , Dessau 1925-1932 a Berlíně 1932-1933 , v rámci tří různých architekt režiséry. Walter Gropius 1919-1928 , Hannes Meyer 1928-1930 a Ludwig Mies van der Rohe z roku 1930 až do roku 1933 , kdy byla škola uzavřena vlastním vedením pod tlakem nacistického režimu. Nacistická vláda tvrdila, že to bylcentrem komunistické intelektualismu . Přestože škola byla uzavřena ,pracovníci i nadále rozšiřovat své idealistické přikázání , protože opustil Německo a emigroval po celém světě .

Změny místa a vedení mělo za následek neustálé posouvání zaostření , techniku , instruktory a politiku . Například: keramika obchod byl přerušen , když škola přestěhovala z Výmaru do Dessau , i když to byldůležitý zdroj příjmů. Když Mies van der Rohe převzal školu v roce 1930 , on proměnil to na soukromou školu , a ne aby nějaké zastánce Hannes Meyer navštěvovat to .

Německá porážka v první světové válce

Po pádu německé monarchie a zrušení cenzury v rámci nového , liberální Výmarské republice povoleno vzestup radikálního experimentu ve všech uměních , dříve potlačeny starého režimu . Mnoho Němců názorů levicových byly ovlivněny kulturní experimentování , které následovalo ruskou revoluci , jako konstruktivismu . Tyto vlivy mohou být nadhodnocena : Gropius sám nesdílel tyto radikální názory , a řekl, že Bauhaus byl zcela apolitický. Stejně důležitý byl vliv 19. století anglický návrhář William Morris , který tvrdil, že umění by mělo splňovat potřeby společnosti a že by měl být rozdíl mezi formou a funkcí. Tak stylu Bauhaus , také známý jako mezinárodní styl. Byl poznamenán absencí zdobení a harmonie mezi funkcí objektu nebo objektu a jeho konstrukce. Více zde.

Nicméně ,nejdůležitější vliv na Bauhaus byl modernismus ,kulturní hnutí , jehož původ ležel jako daleká záda jako 1880s , a který byl již jeho přítomnost je cítit v Německu před druhou světovou válkou , přes převažující konzervatismus. Konstrukční inovace obyčejně spojené s Gropius a Bauhaus- radikálně zjednodušené formě , racionalitě a funkčnosti , a myšlenka, že masová výroba byla slučitelná sindividuální umělecký duch , byly již částečně vyvinut v Německu před Bauhaus byl založen .

Deutscher Werkbund

Organizace Německé národní designérů Deutscher Werkbund byla založena v roce 1907 Hermann Muthesius využít nové potenciály hromadné výroby , s ohledem k udržení hospodářské konkurenceschopnosti Německa s Anglií. Ve svých prvních sedm let Werkbund přišel být považován za autoritativní orgán v otázkách designu v Německu, a byl kopírován v jiných zemích. Může existovat mnoho zásadních otázek řemeslné proti masové výroby, vztah užitečnosti a krásy. Praktické účely formální krásy v jednoduchým druhem objektu , a zda nebo ne jedinou správnou formu , bylo argumentoval, mezi svými 1870 členy ( 1914 ). Více zde.

Celý pohyb německé architektonické moderny byl známý jako Neues Bauen . Začátek v červnu 1907 Peter Behrens “ průkopnická průmyslový design. Práci pro německou elektrotechnickou společnost AEG úspěšně integrovat umění a masové produkci ve velkém měřítku. Navrhl spotřebního zboží , standardizované díly, vytvořené čisté , lemované návrhy pro grafiky společnosti , vyvinula konzistentní corporate identity. Postavený modernistické památka AEG turbíny Factory a plně využívá nově vyvinutých materiálů, jako je litého betonu a oceli vystavené. Behrens byl zakládajícím členem Werkbund , a to jak Walter Gropius a Adolf Meyer pracoval pro něj v tomto období . Více zde.

Bauhaus byl založen v době, kdyněmecký duch doby se změnila z emocionální expresionismu na věc – z – skutečnosti, nové věcnosti. Celá skupina pracujících architektů , včetně Erich Mendelsohn , Bruno napnutý a Hans Poelzig. Odvrátil se od vymyšlené experimentování , a obrátil se k racionální , funkční , někdy standardizované budovy. Za Bauhaus , řada dalších významných německy hovořící architekti v roce 1920 reagoval na stejných estetických otázek a materiálních možností , jako školy .

Oni také reagoval na slib “ minimální bydlení “ psaný do nové Výmarské ústavy . Ernst May , Bruno napnutý , a Martin Wagner , mimo jiné , postavený velkých bytových domů ve Frankfurtu a Berlíně. Přijetí modernistického designu do každodenního života byla předmětem propagačních kampaní. Dobře navštěvovaných veřejných výstavách , jako je Weissenhof Estate , filmy , a někdy i tvrdé veřejné diskusi .

Napsat komentář