Válečná fotografie

Válka fotografie zachycuje fotografie z ozbrojeného konfliktu a život ve válečných oblastech .
Ačkoli fotografie může poskytnout více přímé zastoupení než obrazy nebo kresby , které jsou někdy manipulovat , vytváří obraz, který není objektivně novinářské .
S vynálezem fotografie v roce 1830 ,možnost zachycení události z války ke zvýšení povědomí veřejnosti byla poprvé prozkoumána . Ačkoli ideálně fotografové by si přál , aby přesně zaznamenávat rychlé akci boje ,technická nedostatečnost brzy fotografické techniky v pohybu nahrávání dělal toto nemožný . Daguerrotypie ,časná forma fotografie, která vytvořila jeden snímek s použitím stříbrné , potažené měděnou desku , trvalo velmi dlouho, než se obraz rozvinout , a nemůže být okamžitě zpracovány .

Od počátku fotografové nebyli schopni vytvořit obraz pohybujících se cílů , které bylo zaznamenáno více sedavý aspekty války , jako opevnění , vojáků a pozemků před a po bitvě spolu s re – vytvoření akčních scén . Podobně jako bitevní fotografie , portrét obrazy vojáků byly také často představil . Aby bylo možné vyrobit fotografii , předmět musel být nehybně na několika minut , takže byly položeny , aby bylo pohodlné a minimalizovat pohyb … umělecký tisk, umelecky tisk, digitální tisk, digitalni tiskfotografický tisk,
Počet daguerrotypie byla přijata okupace Saltillo během Mexičana – americká válka , v roce 1847 od neznámého fotografa , i když ne pro účely žurnalistiky .

První známý válečný fotograf byl John McCosh ,chirurg v Bengálsko armádě . On produkoval sérii fotografií dokumentujících druhé Sikh válka 1848 – 1849 . Jednalo se o obrázky z armádních důstojníků , včetně britského velitele sir Charles Napier a dělostřeleckých stanovišť a obrazy destruktivní následky . maďarsko- rumunské Carol Popp de Szathmári fotil různých důstojníků v roce 1853 a válečných scén blízko Oltenita a Silistra v roce 1854 , během krymské války .

On osobně nabídl asi 200 fotek alba se Napoleon III Francie a královna Victoria Spojeného království v roce 1855 .
V 20. století , fotografové pokryty všechny hlavní konflikty , a mnozí byli zabiti v důsledku . Jedním z nejznámějších byl Robert Capa , který se vztahuje na španělské občanské války, přistání D – Day a pádu Paříže a konflikty v roce 1950 až do jeho smrti v minu v Indočíně května 1954 .
Slavný fotografii vlajky povědomí na hoře Suribachi na ostrově Iwo Jima v roce 1945 byla pořízena fotoreportér , Joe Rosenthal .

Na rozdíl od obrazů , které předložili jediný ilustraci určité události , fotografie nabídli příležitost k rozsáhlé množství metafor pro vstup cirkulace . Šíření fotografických obrazů dovoleno , aby byla veřejnost dobře informována o diskurzů války . Nástup masově reprodukovány obrazy války byly používány nejen k informování veřejnosti , ale oni sloužili jako otisky času a jak historických nahrávek .

Hromadně vyráběné obrazy dělal mít následky . Kromě informování veřejnosti , je nadbytek obrázků v distribuci více než nasycené na trhu , který umožňuje divákům rozvíjet schopnost pominout okamžité hodnoty a historický význam některých fotografií. Navzdory tomu , fotoreportérů i nadále hradit konflikty po celém světě .
Fotografové , kteří se účastní v tomto žánru se mohou ocitnout umístěn v cestě ublížení , a někdy jsou zabiti snaží dostat své obrázky z válečné aréně … inkoustový tiskpigmentový tisktisk fotografietisk fotografiítisk giclée,

Novináři a fotografové jsou chráněny mezinárodními úmluvami ozbrojeného boje , ale historie ukazuje, že jsou často považovány za cíle válčícími skupinami – někdy ukázat nenávist svých protivníků a jindy , aby se zabránilo skutečnosti zobrazené na fotografiích z bytí známé . Válka fotografie se stala mnohem nebezpečnější s příchodem terorismu v ozbrojených konfliktech , jak někteří teroristé zaměřují na novináře a fotografy . Ve válce v Iráku , 36 fotografům a kameramani byli uneseni nebo zabiti během konfliktu 2003-2009 .
Několik z nich dokonce byli zabiti v USA ohněm ; dva iráčtí novináři pracující pro agenturu Reuters byly především bombardováno vrtulníku během Bagdád náletu 12.7.2007 , dávat skandál , když Wikileaks zveřejnil video z pistole kamery .

Válečné fotografové nemusí nutně fungovat u aktivního boje ; místo toho mohou dokumentují následky konfliktu . Německý fotograf Frauke Eigen vytvořil fotografickou výstavu o válečné zločiny v Kosovu , které se zaměřily na oblečení a věci obětí etnických čistek , spíše než na jejich mrtvoly . fotografie Eigen byly pořízeny během exhumaci masových hrobů , a byly později použity jako důkaz o tribunálem pro válečné zločiny v Haagu .

Napsat komentář